כמה שיעורי גיטרה? (ושאלות ותשובות אחרות)

 

ללמוד כיצד לנגן בגיטרה זה דבר מרגש ומתסכל בעת ובעונה אחת. כולם רוצים לשחק אבל שונאים את המחשבה על אינספור שעות שבילו על תרגול וטעויות.
 

יש יותר דרכים ללמוד גיטרה עכשיו מאי פעם, ובחירת השיטה המתאימה לך מתחשבת במעט. שאלה שאנחנו שומעים לעיתים קרובות היא כמה הם שיעורי גיטרה? אז חיברנו קצת מידע שיוכל להתחיל אתכם בנימה הנכונה.

 

שיעורי גיטרה מגיעים בכמה צורות שונות, באופן אישי, דרך האינטרנט (באמצעות מצלמת רשת), והדרכות מקוונות. לכל פורמט יש את היתרונות והחסרונות שלו, בהתאם ליכולת וללוח הזמנים שלך.

 

העלות הממוצעת של כל אחת מהן היא 40 $ לשעה באופן אישי, 30 $ לשעה עבור שיעורי סקייפ / מצלמות, ו -169.99 $ למנוי שנתי לפלטפורמת הדרכה מקוונת ידועה.

 

איזה סוג של שיעורי גיטרה הכי מתאים לי?

 

עבור רוב הגיטריסטים השואפים, החלטה זו מסתכמת בזמן ובכסף. עכשיו כשאתה יודע מה המחיר הממוצע של שיעורי גיטרה, מדובר במציאת האיזון הנכון בין שיעורי איכות, נוחות וערך לכסף שלך.

 

כדי לעזור לך לקבל את החלטתך, אנו בוחנים כמה מהיתרונות מכל סוג בשיעור.

 

אדם אחד לאדם

 

הלמידה לנגן בגיטרה בדרך זו היא המסורתית ביותר; סטודנט ומנחה נפגשים יחד ופועלים למען יעדים מוגדרים. הדבר הטוב ביותר בלמידה בצורה זו הוא שתוכלו לשאול שאלות ולענות עליהן בזמן אמת.

 

אם הטכניקה שלך מעט כבויה, המורה יכול להדגים ולהסביר כיצד לתקן אותה. אתה יכול, כמובן, לצפות בסרטונים וטכניקות העתקה, אך שום דבר לא מכה בשילוב הפגנה עם המילים הנכונות של המורה שלך. יתרון נוסף הוא שמורה טוב יידע עד כמה קשה לדחוף תלמיד למצות את הפוטנציאל שלו.

 

מורים מורים להכיר טוב יותר את תלמידיהם פנים אל פנים, כך שהם לא יעכבו אותך ולא יעמיסו עליך יותר מדי מידע. זה גם מניע אותך לעבוד קשה יותר מכיוון שאתה לא רוצה להגיע לשיעור הבא שלך שלא מוכן.

 

החיסרון כאן הוא שאתה צריך למצוא מורה דרך שאתה יכול להרשות לעצמך והוא מספיק מקומי כדי שתוכל להגיע אליו (או שהם יגיעו אליך). אז אתה צריך לקוות שלאחד המועמדים המתאימים יש לך מקום בכל פעם שמתאים לשתי המפלגות.

 

זו אולי הדרך המיושנת, אך היא עדיין נהדרת למתחילים שלמים. לפעמים השארת המכשירים שלך יותר מדי יכולה להאט את ההתקדמות שלך.

 

שיעורים מקוונים (סקייפ)

 

לשיעור מקוון זה יש יתרונות דומים רבים לשיעורים פנים אל פנים. אתה מקבל את אותה שאלה / תשובה בזמן אמת ומפגין / מסביר התקדמות. הדבר הטוב ביותר בלמידה באמצעות סקייפ יכול להיות שאתה לא צריך את המורה להיות מקומי.

 

אתה יכול להיות בצדדים מנוגדים של העולם, באזורי זמן שונים, כך ששיעורים בלוח הזמנים שלך צריכים להיות קלים. שיעורי הסקייפ נוטים להיות מעט זולים יותר מכיוון שאין נסיעות מעורבות עבור אף אחד מהאנשים. המורה יכול לקחת על עצמו יותר סטודנטים ויכול להרשות לעצמו לגבות קצת פחות.

 

כל דבר המבוסס באופן מקוון נשען על ספק שירותי האינטרנט שלך. למרות שזה יכול להופיע נדיר, השירות שלך בירידה נוטה להתרחש בזמנים הגרועים ביותר – אין אינטרנט, אין שיעור.

 

איכות הסאונד היא סוגיה אחרת, לא משנה כמה טוב לאוזן יש למנחה, האזנה באמצעות סקייפ אינה זהה להיות באותו החדר.

 

פלטפורמות הדרכה מקוונות

 

יש המון פלטפורמות הדרכה לגיטרה ברשת; טריקים של גיטרה ו- JamPlay הם שניים מהפופולאריים ביותר. עיין בקודי הביקורת המלאים וקודי ההנחה עבור שניהם.

 

היתרון העצום של השימוש בפלטפורמות הללו הוא הערך לכספך; זה לא ניתן להכחיש. יש להם כמה מורים מדהימים באמת עם ניסיון רב בתעשיית המוזיקה. כל מורה יוצר חומר קורס בז'אנר המומחה שלו, ולכן למצוא את מה שאתה רוצה הוא אף פעם לא בעיה.

 

מבחינת הדרכות השירים, ישנם אלפים, כל כך הרבה שלעולם לא יגמר לך. היתרון הגדול האחר הוא שאתה לומד 100% על לוח הזמנים שלך ללא הגבלות.

 

אם יש חיסרון, זה קשה יותר לקבל שכר לימוד אחד לאחד. אתה יכול להזמין שיעורים אחד לשני באמצעות מצלמת רשת, אך זה מגיע בתוספת תשלום לשעה. זמינות היא גם בעיה; היכולת לנעול את המורה שאתה רוצה אולי לא תהיה קלה.

 

לדוגמה, לגיטרי טריקס יש כשלושה מיליון משתמשים העשויים לחפש שכר לימוד אחד לאחד.

 

מחשבותינו

 

הפלטפורמות המקוונות שהזכרנו נהדרות; הם באמת. כמות התוכן האיכותי שאתה מקבל גישה בתשלום שנתי אינה מדהימה. אין לנו ספק שתוכלו להתקדם רחוק מאוד באמצעות תכניות השיעורים וההדרכות שלהם.

 

עם זאת, אם אתה מתחיל שלם, כדאי להתחיל עם שיעור אחד לאחד. זה יכול לעזור לך לעבור את אותו שלב מתחיל מוחלט מעט מהר יותר. אם אתה יכול לעשות זאת באופן אישי, זה מושלם, אם לא, סקייפ הוא אפשרות נהדרת.

 

הסיבה שאנו מציעים זאת למתחילים מוחלטים היא שלשעת מורה שם כדי לדחוף אותך מוקדם חשוב. אם אתה עובד באמצעות פלטפורמות מקוונות בקצב שלך, קל יותר להיות פחות מסור ולדחות את התרגול.

 

זה גם מפתה לנסות לרוץ לפני שתוכלו ללכת עם שיר אחרי שיר, ולעולם לא באמת לשלוט בטכניקה. עלינו לומר שלפלטפורמות כמו שהזכרנו יש מבנה טוב מאוד שיעזור לך להישאר בדרך הנכונה, אך זה עדיין תלוי בך.

 

באיזו תדירות עלי להתאמן בגיטרה?

 

לגיטריסטים שונים יהיו תשובות שונות לשאלה זו; זה קשור למה שהכי מתאים לך. לאחר שאמרנו את זה, יש כמה הנחיות לשכל הישר שאתה יכול לבצע.

 

ראשית, זה תלוי בכמה זמן פנוי. אם יש לך רק זמן קטן בכל יום, אתה עדיין יכול לנסות ליצור שגרה. בילוי של חצי שעה בתרגול כל יום מועיל בהרבה מאשר להתאמן במשך חמש שעות ביום בשבוע. אתה צריך חזרה על מנת ללמוד טכניקות כמו שצריך, ולא להתאמן באופן מקרי.

 

הצד ההפוך של זה הוא שיש הרבה זמן פנוי מדי יום ורוצה לדחוס כמה שיותר. גם זה לא תמיד עובד; כולם שונים ואנחנו יכולים רק לקבל כל כך הרבה מידע לפני שנפגוש בקיר. כל דבר אחר כך ואתה פשוט עובר על התנועות אבל לא קולט את זה כמו שצריך.

 

אתה יכול לטעון שיש גיטריסטים מקצוענים או סטודנטים ברמה גבוהה שמבלים שעות על גבי שעות בתרגול כל יום, אך הם התפתחו עם הזמן. אם אתה ברמה כזו, אז מזל טוב; אם לא, אז אתה לא צריך שעות בכל יום.

 

אם אתה לוקח שיעור אחד לאחד, פעם אחת בשבוע הוא יעד טוב. זה נותן לך מספיק זמן בין לבין לעבוד על מה שלמדת. נסה לקבוע שגרת חיים הגיונית שעובדת על פי לוח הזמנים שלך ומספק חזרה מספיק כדי לפתח את כישוריך.

 

האם עלי לעסוק בתיאוריה או בשירים בגיטרה?

 

התשובה הקצרה היא שאתה צריך לעבוד ללא הרף על שניהם. אם אתה מתרגל רק זה או אחר, אתה תעשה לעצמך שירות מסיבי.

 

מאזניים, מצבים ואקורדים הם הבסיס ליצירת מוזיקה, ותרגול שלהם יסייע בבניית טכניקה. טכניקה בלבד אינה מספיקה, אולם יצירת מוסיקה מסוגלת ליישם תיאוריה באופן יצירתי. מוזיקאים רבים מבינים את התיאוריה בסטנדרט טוב, אבל סשן ג'אם פשוט עובר על ראשם מכיוון שהם לא יודעים ליישם אותה מוזיקלית.

 

לחלופין, לימוד של שיר אחר שיר בלי הבנת התיאוריה שמאחוריהם יוביל אותך למבוי סתום. לזמן מה זה יהיה טריק מסיבות נהדר, אבל מה קורה כשזה שיר שאתה לא מכיר? התשובה היא לא הרבה!

 

אתה צריך לאזן בין השניים; זה המפתח לפיתוח הצליל שלך ולהפוך לגיטריסט רבגוני. חשוב גם לעשות תרגול מהנה, במיוחד כמתחיל.

 

דרך טובה לעבוד היא ללמוד שיר חדש אחד בשבוע ולהפוך אותו לשיר שמנצל את התיאוריה בה אתם מתמקדים באותו שבוע. לדוגמה, אם אתה עובד על מהפך 1-6-2-5, למד ללמוד שיר שמכיל אותו.

 

היו סבלניים כשלמדו גיטרה

 

אתה לא הולך לעבור מגיטרה אפס לגיבור גיטרה בן לילה, זו עובדה. כשאתה לומד טכניקות חדשות כמו סולמות או קולות של אקורדים, אל תשכנע את עצמך שלשחק אותה כמה פעמים פירושו שאתה יודע זאת. הידיעה היא מתי זה טבעו השני, בשיחה בכל פעם שאתה זקוק לו. אין טעם למהר להגיע לשלב שני רק לשכוח את שלב ראשון. קח את הזמן שלך, התאמן בחוכמה ותהנה!

 

תמונה ראשית: רישיון Pixabay, מאת ValeriaRodrigues , דרך Pixabay

Facebook
Telegram
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email

מתנה: הדרכת לימודי גיטרה אונליין!

הצטרפו לרשימת תפוצה וקבלו גם:

✅ עדכונים מהבלוג באופן שוטף
✅ טיפים ומדריכים ללימוד גיטרה
✅ מבצעים לשיעורים פרטיים וסדנאות לימודי גיטרה ומוזיקה

רוצים להגיב?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קופון הנחה!

אל תפספס את זה

20% הנחה

ההנחה היא על שיעורי הגיטרה.
יש להדפיס ולהביא לשיעור

רוצים ללמוד לנגן גיטרה?
מחפשים את המורה הפרטי הנכון?

התקשרו עכשיו 072-3952984
מצאתם! השאירו פרטים ונדבר ממש בקרוב..